Orbán ma délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot

  • narancs.hu
  • 2024. április 14.

Belpol

Az Izraelt ért iráni légitámadások miatt.

"A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!" – írja a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök.

Mint arról beszámoltunk, Irán szombat éjjel drónokkal és rakétákkal is támadást indított Izrael ellen, válaszul a két hete a damaszkuszi konzulátusukat ért csapásra, amely miatt Teherán és Damaszkusz is Izraelt tette felelőssé. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) összesítése szerint Irán összesen legalább 320 légi eszközt indított Izrael ellen, és szinte az összeset elfogták

Az Orbán Viktor által mára összehívott Védelmi Tanács 2022 nyarán jött létre, tagjai közt ott van Rogán Antal, Pintér Sándor, Szijjártó Péter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A testület létrehozását akkor azzal indokolták, hogy "az elhúzódó ukrajnai háború és a nyomában járó európai gazdasági válság, valamint a fokozódó migrációs nyomás miatt a következő években különös figyelmet kell fordítani Magyarország biztonságának és szuverenitásának megvédésére. A kormányon belül működő Védelmi Tanácsnak ebben kiemelkedő szerepe lesz".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk