Orbán papa megvette, Mészáros Lőrinc meg kifizeti: így használhat ingyen egy birtokot Orbán Viktor

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 01., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez aztán az üzleti érzék!

A Felcsúthoz közeli hatvanpusztai majorságot több éve vásárolta meg a CzG Ingatlanforgalmazó Kft., amely egyedüli tulajdonosa Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja. Ez az a birtok, ahol korábban sokat látták Orbán Viktort; a már elhunyt oknyomozó újságíró, Ferenczi Krisztina egyszer be is jutott az öt műemléki épületből álló ingatlanba, ahol a miniszterelnök és felesége személyes holmijait is látta. Az Index pedig még 2016-ban írt arról, hogy Orbán Viktorék híres kutyája, a Nárcisz névre hallgató kuvasz is oda volt bejelentve.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Még 2012-ben Mészáros Lőrinc bevallotta, hogy ő bérli a majorság területét, állítólag azért, mert a munkagépeit tartja ott. Az elmúlt években sokszor jártunk a környéken, munkagépet nem láttunk, akkor sem, amikor tavaly a levegőből néztük meg a birtokot.

A területet minden bizonnyal nem a volt felcsúti milliárdos, hanem az Orbán család használja; Mészárosnak Felcsúton és Alcsútdobozon számos telephelye van, ahol valóban tárolhatja is a gigacégei munkagépeit, nincs rászorulva Orbánék majorságára. Több mint gyanús, hogy a miniszterelnök és/vagy szűkebb köre azért járhat nagyon jól a „bérléssel”, mert a hitelből vett ingatlan törlesztőit így tulajdonképpen Mészáros Lőrinccel fizettetik meg.

Ki lát itt munkagépeket?

Ki lát itt munkagépeket?

Fotó: Sióréti Gábor

Az idei cégadatok szerint Mészáros Lőrinc – vagy valamely hozzá köthető vállalkozás – továbbra is rendben fizet, hiszen – mint ahogy a korábbi években, így – 2017-ben is 15,5 millió forint bevétele volt a CzG Ingatlanforgalmazónak, és ez az összeg mind a bérbeadásból származott. Íme, a május 25-én készült, a 2017-es eredményeket összegző beszámolóból egy részlet:

false

 

Korábban több furcsa ingatlanbizniszt is feltártunk, amelyekről első ránézésre az gyanítható, hogy Mészáros Lőrinc nem magának, hanem inkább az Orbán családnak szeretett volna jót. De biztos csak ennyire nagylelkű az ország milliárdosa.

Dehogy stróman. Intéző! – Ingatlankeringő Mészáros Lőrinc és az Orbán család között

Orbán Viktor a hatvanpusztai majorság mellett egy másik, Felcsút környéki rezidencián is álomra hajthatja fejét. Az alcsútdobozi Rézhegyen álló, örökpanorámás nyaralót először Mészáros Lőrinc vette meg, ma Orbán Győző tulajdonában áll. Mészáros, a milliárdos polgármester az alcsútdobozi arborétum mellett luxusingatlanokat is épített, ahol vendégül láthatja a fideszes nagyurakat.

Magyar Narancs – Archívum részletes

Orbán Viktor embere lassan bekebelezi az országot, mára nincs olyan megye, ahol Mészáros Lőrincnek vagy a családjának ne lenne valamilyen érdekeltsége. Az országban közel száz helyen vannak jelen valamilyen formában a felcsúti milliárdos cégei, és külföldön is terjeszkedik. Térképen ábrázoljuk a magyar gazdasági csodát.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 01., 14:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Világos
    2018. június 01., péntek 15:21
    Tessék elküldeni ezt a cikket azokba a falvakba ahol a Fidesz
    90-98 %-os arányban nyert.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra