Orbán sorosozva válaszolt Soros cikkére

  • narancs.hu
  • 2020. november 25.

Belpol

A cikket a miniszterelnök saját oldalán jelentette meg, mert a Project Syndicate állítólag nem járult hozzá a közléséhez.

Orbán Viktor miniszterelnöki honlapján válaszolt arra a cikkre, amelyben Soros György kifejti, hogy az EU-nak a magyar és a lengyel költségvetési vétó ellenére sem kellene engednie a jogállamisági követelményekből.

A magyar, angol és német nyelven közzétett válaszcikk közléséhez Orbán szerint nem járult hozzá a Project Syndicate, ahol Soros eredeti írása megjelent.

Orbán válaszában gazdasági bűnözőnek nevezi Sorost, akivel ezért sokak szerint nem kellene vitatkoznia egy kormánynak, ő mégis megteszi.

A cikk további részében az unalomig ismert sztorit adja elő arról, hogy a Soros-hálózat európai birodalom létrehozásán és a nemzetállamok elnyomásán dolgozik, illetve hogy a joguralom helyett az erősebb uralmát érvényesítené.

"Az Európai Unió államaira ma a legnagyobb veszélyt a globális nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró Soros-hálózat jelenti. A network céljai nyilvánvalóak: a migráció felgyorsításával kevert etnikumú, multikulturális, nyílt társadalmakat létrehozni, a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni" - írja Orbán.

"A hálózat eszközrendszere szövevényes és a közélet legkülönbözőbb színterein is jelen van. Politikusok, újságírók, bírók, bürokraták, civilnek álcázott politikai agitátorok hosszú sora van Soros György fizetési listáján. És bár a milliárdos minden ellenségét korrupcióval vádolja, ő maga a világ legkorruptabb embere" - jelenti ki a miniszterelnök.

Talán a jogállamisági vitákra és a költségvetési vétóra is utalva így zárja a cikkét: "Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak."

Figyelmébe ajánljuk