Orbán szerint látjuk még itt a CEU-t

  • narancs.hu
  • 2018. november 9.

Belpol

Na nem azért, mert ők megállapodnak, hanem mert szerinte az egyetem csak blöfföl.

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában beszélt a CEU-ról, ahogy emlegeti a "Soros-egyetemről", amely szerinte már régü igye a magyar politikának, mert mióta itt van, hisztériakeltés van körülötte.

Orbán szerint  egyébként is keveset tudnak az emberek a CEU-ról, és egy nem nagy magánegyetemről van szó, amelynek 1700 hallgatója van, ezek 80%-a is külföldi. És jött asokat hangoztatott a törvények mindenkire vonatkoznak szólam. A CEU Bécsbe költözéséről is kifejtette véleményét, amit úgy tűnik, blöffnek tart, ugyanis azt mondta, hogy "nagy tételben merne fogadni, hogy fogjuk még látni őket Budapesten".

Orbán emellett kiemelte a fiatalok segítésének és a családalapítás támogatásának fontosságát, mert a magyarok el fognak fogyni: eszerint olyan Magyarországot szeretne, amelyben egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalásra, családalapításra vonatkozó terveit csak azért, mert anyagi nehézségekkel találja szemben magát.

Kiemelte, Magyarország európai összevetésben ezért költi már most is a legtöbbet a családok támogatására saját nemzeti össztermékéhez, vagyis gazdasági teljesítményéhez képest. Ennek a mélyén az a megfontolás is ott van, hogy Magyarországon a népesség folyamatosan csökken, és ha ez így megy tovább, akkor a magyarok el fognak fogyni - mondta. Hozzátette: a történelemben mindig baj szokott lenni abból, ha kevesebb gyermek születik, mint amennyi a közösség biológiai fenntartásához szükséges.

Figyelmébe ajánljuk