Úgy látszik, a néppárti frakcióvezető oldalán sorosozni nem annyira sikkes, Orbán így Marxszal riogatta Szlovéniát

  • narancs.hu
  • 2018. május 12.

Belpol

Helyi csókosának kampányolt.

Bár a hazai választásnak vége van már. Orbán Viktor még mindig lendületben van, s (2017 után ismét) szlovén szövetségesének, Janez Jansanak kampányol.

A magyar miniszterelnök ezúttal Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetője társaságában vett részt a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén.

„Mi, magyarok abban vagyunk érdekeltek, hogy a szlovéneknek jól menjen a soruk, legyenek gazdag és boldog nép, ezzel jót tesznek a magyaroknak is" – mondta Orbán pénteken Celjén.

Beszédében ismét csak a csodafegyverét forgatta, felemlítvén az Európát fenyegető bevándorlás rémét. Afrikából érkező milliókkal példálózott: "ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat".

A szlovéniai választásokra utalva pedig  kifejtette, hogy fontos döntések előtt áll Szlovénia, és ezeket nem lehet, nem szabad "semmiből jött pártocskákra bízni", de olyanokra sem, akikről tudjuk, hogy "Marx és Lenin köpönyegéből ugrottak elő".

"Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak."

Ha Janez Jansa győz, az SDS garantálja, hogy a szlovén nemzet fennmarad, és a magyar és a szlovén nép – mint, ahogy eddig is – jó szomszédok maradnak – sulykolta Orbán.

Figyelmébe ajánljuk