Orbán utasíthatta minisztereit, vizsgálják meg a Nemzetközi Büntetőbíróságból való kilépés lehetőségét

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Belpol

Pár nappal azután, hogy Netanjahu ellen elfogatóparancsot adtak ki. 

Orbán Viktor utasította három miniszterét, hogy vizsgálják meg, hogy milyen következményekkel járna, amennyiben Magyarország kilépne a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kötelékéből – írja a 24.hu. Erre azután került sor, hogy az ICC elfogatóparancs kiadását kért Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen. 

A lap értesülése szerint a május 22-ei kormányülésen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Tuzson Bence igazságügyi miniszternek, valamint Bóka János európai uniós ügyekér felelős miniszterelnek adta ki a fealadatot Orbán. A kérdés, melyet körül kell járniuk, hogy milyen következménnyel járna, különös tekintettel az Európai Unióra nézve, amennyiben egyedüli EU-tagként kilépnénk az ICC-ből. 

Mint ismert, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze májusban elfogatóparancsot kért Netanjahu mellett Joáv Galant védelmi miniszterre, ahogyan a palesztin Hamász három vezetőjére is körözést adna ki, amiért a főügyész szerint büntetőjogi felelősséggel tartoznak a 2023. október 7. (a Hamász Izrael elleni támadása) óta elkövetetett háborús és emberiesség elleni bűncselekményekért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk