Vizsgálja a NAIH a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, mert nem átláthatók a szerződései

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Belpol

Egy állampolgár bejelentése nyomán indult eljárás, ami akár 50 milliós bírsággal is zárulhat. 

Átláthatósági hatósági eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a Szuverenitásvédelmi Hivatallal szemben – értesült a 24.hu. A bejelentést, amely alapján a NAIH eljárást indított, egy olvasónk tette azért, mert sérelmezte, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem tett eleget az adatszolgáltatási és átláthatósági kötelezettségeinek, mivel a Központi Információs Közadat-nyilvántartásban nem tette közzé az ötmillió forintot meghaladó értékű szerződéseit, támogatásait vagy kifizetéseit.

A NAIH akár 50 millió forintra is bírságolhatja a hivatalt, ha 15 napon belül ennek nem tesznek ennek eleget. Remélhetőleg azért a NAIH eljárása elég lesz ehhez

– írta a lap olvasója, akit Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke arról tájékoztatott, hogy a bejelentését megvizsgálva a hatóság hivatalból átláthatósági hatósági eljárást indított a Szuverenitásvédelmi Hivatallal szemben.

A portál emlékeztet, a hivatalnak korábban úgy működött, hogy nem volt honlapja, nyilvános telefonos elérhetősége, nem lehetett tudni, hányan dolgoznak ott, továbbá azt sem, hogy kik a vezetői, leszámítva a miniszterelnök javaslatára kinevezett, ötmilliós fizetést bezsebelő Lánczi Tamás elnököt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk