Karácsony az Árpád hídon történt karambolról: Ilyen esetekben a sebességmérő kamerák nem nyújtanak védelmet

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Belpol

A balesetet okozó személy szembe ment a forgalommal. 

Három ember halálát követelő karambol történt szerda este az Árpád hídon: egy taxit ellopó személy a forgalommal szemben haladva ütközött két másik autóval. Mint ismert, tavaly is történt egy halálos kimenetelű baleset, amikor egy kerékpárost sodortak el

Karácsony Gergely főpolgármester a tavalyi baleset után sebességmérő kamerák felállítását rendelte el, melyek „már egy korábban kiépített infrastruktúrára épültek rá, és azóta is élesben üzemelnek.Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni. A rendőrséggel folyamatosan egyeztetve, a balesetveszély mértékét és a rendelkezésre álló infrastruktúra (konzol, áramellátás, optikai kábel) adottságait figyelembe véve választották ki a telepítés helyszíneit az önkormányzat munkatársai. A sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság (egy új hitelesítő eszköz beszerzését követően) hitelesítette” – írja friss Facebook-bejegyzésében. 

Mint fogalmaz, a sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából igen jelentős szerepet játszanak, azonban a tegnapi, Árpád hídon bekövetkezett tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta. „Az ilyen rendkívüli esetekben a sebességmérő kamerák sem nyújtanak védelmet”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk