Orbán Viktor 2,1 millió forintot fizetett a családtagjai utaztatásáért

  • 2023. február 22.

Belpol

A külügyminisztériumnak

A K-Monitor cikke szerint „valami megváltozott”, amióta Orbán Viktort 2021 nyarán lefotózták egy római étteremben a feleségével és a fiával, majd kiderült, hogy hivatalos delegáció keretében, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott a miniszterelnök egy katolikus konferenciára.  Azóta 2,1 millió forintot fizetett a miniszterelnök a külügynek a családtagjai utazásaira, de erről hivatalos papírt nem látott a sajtó.

A római út után a K-Monitor kiperelte a külügyminisztériumtól az utazás költségeinek adatait, akkor kiderült, hogy a miniszterelnök 631 610 forintot fizetett családtagjai utazására.

Orbán ezzel együtt a római út óta összesen 2 167 185 forintot fizetett be a KKM-nek nem hivatalos delegáció tagjaként utazó családtagok utazási költségének jogcímén.

A miniszterelnök puritán szerzetes Szijjártóhoz képest, aki több mint 100 millió forintért internetezett a honvédség gépein, és egy út alatt több millió forintos számlát evett össze a kíséretével együtt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?