Olyan ostoba volt szegény, hogy még Schadl György sem tudott segíteni rajta

  • narancs.hu
  • 2023. február 22.

Belpol

Egy „kibaszott kukkot” sem tudott belőle kihúzni a végrehajtói kar alelnöke, megbukott a szakvizsgázó.

Újabb részletek jelentek meg a Schadl-Völner-ügy lehallgatási jegyzőkönyvéből az RTL.hu-n. Ebben egy szakvizsgázó története is olvasható, aki szerepelt Schadl György listáján, ennek megfelelően Lukács Tamás, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke mindent megtett, hogy átmenjen, de a többi vizsgáztató megbuktatta.

2021-ben Schadl arra utasította Lukácsot: „Külsős megkeresés, mindenképpen át kellene valahogyan mennie.” Lukács már előre jelezte, hogy a feladat nem lesz egyszerű, rajta kívül ugyanis olyanok is beleszólnak majd az értékelésbe, akik a vizsga folyamán ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez.

A vizsgázóhoz intézett nyitókérdés az alábbi volt: „Mi a kedvenc témaköre?”

A szakvizsgázó azonban a vártnál is gyengébben szerepelt: „A csávó, bazmeg, két mondatot nem tudott elmondani. Végig kardoskodtam érte, de úgy leszavaztak mint a szart, a bírónők, mind a négy nő. (…) Egy kibaszott mondatot… nem tudom mivel foglalkozik a csávó…, de perjogból semmi, annyira alap dolgokat…. Nem tudta mi az, hogy meghatározott cselekmény, csak annyit tudott, hogy cselekmény. Én úgy kezdtem, hogy akkor mi a kedvenc témaköre, hogy akkor arról beszélgessünk, és akkor azt úgy nagyjából döcögve elmondta. De a többinél egy kibaszott kukkot nem tudott értelmeset elmondani. És a másik, ami még kibaszta a biztosítékot a többinél, hogy körülbelül hússzor lekapcsolt a kamerája, olyan mintha akkor éppen gyorsan rákeresett volna valamire, mert lekapcsolta a kamerát. És ezen végképp kiakadtak” - olvashatók a jegyzőkönyvben Lukács szavai.

Lukács Tamás jelenleg is a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke, azaz Schadl György letartóztatása óta ő a szerv legfőbb vezetője, a frissen kinevezett végrehajtók előtte tesznek esküt.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?