Orbán Viktor Donald Trumppal folytatott telefonbeszélgetést

  • narancs.hu
  • 2022. január 18.

Belpol

A miniszterelnök gratulált a bukott amerikai elnöknek az arizonai kampányrendezvényéhez.

Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalásán kedd este – közölte Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnökének elmondása szerint a telefonos egyeztetésen Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és azt mondta, drukkol Orbánnak a soron következő parlamenti választáson. A Fidesz elnöke megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Amerikai Egyesült Államoknak – mondta el Havasi.

Orb?n Viktor Donald Trumppal folytatott telefonbesz?lget?st

 
Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel folytat telefonbeszélgetést az irodájában.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

Orbán gratulált az arizonai kampányrendezvényhez, amin Trump arról beszélt, hogy a szélsőséges demokraták kommunista országot akarnak csinálni az USA-ból, de Trumpék 2024-ben visszaveszik az országot.

Havasi szerint a tárgyaláson Orbán és Trump áttekintette a Magyarországot és az USA-t is sújtó migrációs válsághelyzetet, és megegyeztek abban, hogy a nemzeteink megvédése érdekében az illegális bevándorlást mindenképpen meg kell fékezni.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk