Orbán Viktor is részt vesz a szerdai Kormányinfón

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Belpol

Az elmúlt évet értékeli, majd „több órán keresztül áll az újságírók rendelkezésére”.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint Orbán Viktor lesz a szerdai Kormányinfó vendége – írja az MTI. A miniszterelnök értékelni fogja az elmúlt évet, valamint „stratégiai képet vázol fel” a Magyarország előtt álló kihívásokról, majd a hazai és külföldi újságírók kérdéseire is válaszol.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda meghívójából kiderül, a miniszterelnöki Kormányinfó délelőtt 10 órakor kezdődik a Karmelita kolostorban. Az eseményen megszokott módon részt vesz Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor év végi vagy év eleji nemzetközi sajtótájékoztatója 2019 óta immár hagyománnyá vált, ezeken az eseményeken

a miniszterelnök „több órán keresztül áll az újságírók rendelkezésére” minden témában.

Már jó ideje ezek a „hagyományos” sajtótájékoztatók jelentik az egyetlen alkalmat, amikor a miniszterelnök kegyeskedik szóba állni akár ellenzéki újságírókkal is. Igaz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján bizonyos sajtóorgánumokat ezekre az eseményekre sem engednek be.

Az elmúlt napokban Orbán ismét több alkalommal jelezte, spontán helyzetekben nem hajlandó kérdésekre válaszolni. A Telex múlt heti sikertelen próbálkozásainak eredményeként csak egyetlen, azóta szállóigévé vált mondatot sikerült kicsikarni a kormányfőből: „Ember, most jövök ki a templomból.” A miniszterelnök évközben szinte kizárólag csak a péntek reggeli rádióinterjúiban válaszol „újságírói kérdésekre”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk