Orbán Viktor nem válaszol arra, hogy jó-e, hogy az apja gazdagodik a Budapest-Belgrád vasútvonalon

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 25.

Belpol

Éppen a Nagy Gazdasági Tervről szőtt nézeteit készült előadni, amikor nekiszegezték a kérdést, hogy mi van a korrupcióval.

„Forduljanak a kivitelezőhöz” – csak ennyit reagált a 444.hu-nak Orbán Viktor, miután az újságíró arról kérdezte, helyes-e, hogy az Orbán-család bányájából szállítottak építőanyagokat a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításához.

A minden idők legnagyobb magyarországi vasútfejlesztésének számító Budapest-Belgrád vasútvonal felújításában, amelynek megvalósításához a magyar állam egy titkosított beruházás keretein belül gigantikus kínai hitelt vett fel, és amelynek kivitelezésében Mészáros Lőrinc cégei is nagyban érdekeltek, valamint Orbán Viktor közvetlen családtagjai is haszonélvezőként bukkannak fel. A lap birtokába került egyik dokumentumból az is látszik, hogy a kínai kivitelező cég egy bruttó 1 milliárd forintos szerződést tervezett kötni gánti zúzottkő szállítására.

Orbán ma délelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az ún. gazdasági semlegességről tartott előadást, hidegháborús logikával vádolta Brüsszelt és Washingtont, „világgazdasági rendszerváltást” jósolt, és két napot az égen. Egyik merész kijelentése szerint az EU beleragad a 3 százalék alatti gazdasági növekedés sávjába, de „ez nekünk kevés”, hiszen Magyarországnak a 3-6 százalék közti sávban kell tartósan helyet foglalnia, és ez már jövőre megtörténhet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk