Orbánék bányájából viszik a követ a Budapest-Belgrád vasúthoz

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 16.

Belpol

Többek között Mészáros Lőrinc és a kínai befektetők megrendelésére.

A 444.hu írta meg hétfőn, hogy a minden idők legnagyobb magyarországi vasútfejlesztésének számító Budapest-Belgrád vasútvonal felújításában, amelynek megvalósításához a magyar állam egy titkosított beruházás keretein belül gigantikus kínai hitelt vett fel, és amelynek kivitelezésében Mészáros Lőrinc cégei is nagyban érdekeltek, Orbán Viktor közvetlen családtagjai is haszonélvezőként bukkannak fel.

A lap értesülései szerint ugyanis az Orbán család bányájából szállítottak építőanyagokat a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításához.

A laphoz eljutott belső dokumentumokból származó információk szerint (melyeket két fuvarozási cég is megerősített) 2022-2023 során több mint 200 ezer tonna vasúti követ szállítottak Gántról, az Orbán család bányájából az építkezéshez. Az építőanyagok egy részét Mészáros Lőrinc cége rendelte meg Orbánéktól.

Az egyik dokumentumból az is látszik, hogy a kínai kivitelező cég egy bruttó 1 milliárd forintos szerződést tervezett kötni gánti zúzottkő szállítására.

Ahogy írják: az idén nyáron is zajló építkezés minden idők eddigi legnagyobb vasútfejlesztése Magyarországon. Több mint 800 milliárd forintba kerül, és Kínától vett fel rá hitelt a magyar állam. Ez olyan, mintha minden magyar állampolgár felvett volna 70 ezer forint hitelt, kizárólag a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására. Az építkezés gazdasági haszna azonban minimum kérdéses.

Az ügyben érintett Dolomit Kft.-ben az Orbán család több tagja is aktívan közreműködik, a cég többségi tulajdonosa és ügyvezetője idősebb Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja, ugyancsak ügyvezető Orbán Viktor testvére, ifjabb Orbán Győző illetve fia, Orbán Dávid is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk