Orbán Viktor zárt körben elismerte, hogy Magyar Péter mindent megváltoztatott a belpolitikában

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 8.

Belpol

A Tisza Párt képes szakpolitikai vitákra kényszeríteni a Fideszt, és nem lesz elég Gyurcsányra mutogatni.

A magyar miniszterelnök tegnap rögtönzött „sajtótájékoztatót” tartott – azaz kivételesen hajlandó volt a sajtó néhány kérdésére alig néhány szóban válaszolni –, de a Szabad Európa úgy tudja, egész más hangot ütött meg zárt körben a „kötcsei pikniken”. A lap szerint a kormányfő arról is beszélt, hogy

Magyar Péter fellépése után már nem elég „a régi ellenzékre” mutogatni, a Fidesznek szakpolitikai vitákat kell nyernie, ha sikeresen akar szerepelni a 2026-os választásokon.

Egy résztvevő a lapnak elmondta: Orbán úgy értékelte, a Tisza Párt erős felhatalmazást kapott a választóktól, a támogatás tartós maradhat. „Megváltozik a belpolitikai csatatér” – mondta.

Eddig ugyanis lehetett mondani, hogy „aki nem szeret miket, annak ott van az ellenzék, amely a múltat, a Gyurcsány-kormányt jelenti”, most már azonban vége a centrális erőtérnek.

Ráadásul Orbán értékelése szerint Magyar képes arra, hogy szakpolitikai vitákra kényszerítse a kormánypártot. „Meg kell nyerni ezeket a szakpolitikai vitákat. Meg kell nyerni azt a vitát, hogy ugyan sok mindenben kell még javítani a magyar egészségügy helyzetét, de ez akkor is jobb most, mint amilyen a kormányváltáskor volt, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy mindig egyre jobb legyen. Mi tudjuk a legjobban, hogy ennek érdekében minek kell történnie. Ezeket a vitákat pedig nemcsak az egészségüggyel kapcsolatban, hanem a többi nagy területen is meg kell tudnunk nyerni” – idézi Orbánt a Szabad Európa forrása.

Orbán a magyar államműködést is szidta Kötcsén, megismételve, amit az újságíróknak is mondott, hogy nem igaz, hogy nincsenek uniós források, hiszen tizenkétmilliárd euró már most is rendelkezésre áll, csakhogy „a lassú magyar bürokrácia miatt” eddig nem sikerült lehívni és beleforgatni a gazdaságba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk