Orbán visszaszólt Von der Leyennek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. június 23.

Belpol

Szerinte az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes.

"Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - reagált Orbán Viktor arra, hogy Ursula von der Leyen a magyar homofób törvényt szégyennek nevezte.

Orbán Viktor az MTI-hez juttatott el egy nyilatkozatot, ebben azt írja, hogy az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert "a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk, 3. bekezdésén nyugszik". A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani, teszi hozzá.

A közleményben szerepel továbbá, hogy Orbán Viktor szerint a bizottság elnöke elfogulatlan, vizsgálat nélkül tesz közzé politikai véleményt.

Mindeközben Orbán Viktor szerdán nyilatkozott a dpa német hírügynökségnek is a nemzetközi felháborodást kiváltó magyar homofób törvény kapcsán, amikor is kifejtette, hogy szerinte ma Magyarország nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk