Több mint 1000 levelet vittek Ádernek, hogy ne írja alá a homofób törvényt

  • narancs.hu
  • 2021. június 22.

Belpol

A múlt heti demonstrálók üzeneteit vitték el a köztársasági elnöknek. 

Több mint 1000 leelet vitt Áder János köztársasági elnöknek a Budapest Pride, az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület. 

Az eredetileg pedofilellenes törvénynek készült, ám melegellenes passzusokkal teletűzdelt homofób törvény ellen múlt hétfőn egy tízezres demonstrációt tartottak a parlamentnél, múlt szerdán pedig mintegy ezer ember gyűlt össze a Sándor-palotánál, a résztvevők akkor egy néma tüntetésen egy műanyag dobozba hagytak üzeneteket Ádernek. 

A szervezők arra kérték a résztvevőket, saját történetüket írják le a levelekben, hogy kik hogyan támogatták őket másságuk vállalásában, elfogadásában, hogy ezzel mutassák, sokat jelent tényszerű információkat és megerősítő támogatást kapni - amelyet az új törvény a 18 év alattiak számára megtiltana. 

Ezeket az összegyűjtött leveleket vitték most el az államfőnek a civil szervezetek képviselői, amellyel arra kérik, ne írja alá a törvényt. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk