ORFK: Több, mint tizenötezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 6.

Belpol

A rendőrség 586 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteki tájékoztatója szerint az ukrán-magyar határszakaszon 5264-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10 188-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 586 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 142 ember – köztük 59 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk