Több vidéki és fővárosi pláza is Tiborcz István cégének érdekeltségébe került

  • narancs.hu
  • 2023. január 6.

Belpol

A miniszterelnök veje a Waberer’s fuvarozócégben is növelni tudta tulajdonrészét egy decemberi üzletnek köszönhetően.

Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t, amihez hozzátartozik többek között a székesfehérvári Alba Plaza is – írja a 444.

A megvásárolt cég 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’s-ben is, így a novemberi vásárlásával együtt Tiborcz Istvánnak hivatalosan már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében. Azzal pedig, hogy Tiborcz és Jellinek megegyeztek a Geraldtonról, egyben üzlettársakká is váltak, hiszen ettől kezdve közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amihez olyan bevásárlóközpontok tartoznak, mint a

  • a Duna Pláza;
  • a Corvin Pláza;
  • a Győr Pláza
  • és a Miskolc Pláza.

A portál emlékeztetett, szintén ide tartozik a K TRADING Energia Kft. nevű áramkereskedő cég is, ami 2021-ben egymilliárdos árbevételt hozott össze. 

Jellinek Dániel egyébként rendszeresen üzleten a miniszterelnök vejével. 2020-ban ő vette meg Orbán vejének Appeninn-részvényeit, Tiborcz pedig Jellinektől vette meg tavaly a Diófa Alapkezelőt és a Gellért Szállót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk