78 ezren szavaztak az előválasztás második fordulójának első napján

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Belpol

Azaz tegnap. A második fordulóban kevesebb helyen lehet leadni személyesen a voksokat, de sokan már az első napon megtették.

78 ezren adták le szavazatukat az előválasztás második fordulójának első napján, azaz október 10-én, vasárnap – írja hivatalos közleményében az Országos Előválasztási Bizottság. Az OEVB adatai szerint személyesen 63 223-an, míg online 15 389-en voksoltak.

Mint ismert, az előválasztás második fordulójában már csak a második fordulóba jutott miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni. A voksokon Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) osztozik, miután Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP) pénteken bejelentette visszalépését Márki-Zay javára.

Október 10-16. között zajlik az előválasztás második fordulója, ez idő alatt lehet személyesen vagy online szavazni.

(OEVB)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.