Ötmilliós fizetés a tárca nélküli minisztereknek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 14., 07:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A miniszterek sem egyenlőek. Bártfai-Máger Andrea és Süli János tárca nélküliek minisztertársaik bérének csaknem háromszorosát vihetik haza.

Megemelte miniszterei fizetését a kormány. Nagy szükség volt rá szerintük. Az elmúlt években az átlagbér 65 százalékkal emelkedett, a tárcavezetők viszont ebből egy forintot sem láttak, mivel az ő fizetésüket 2010-ben a kormány befagyasztotta. Ezen most változtattak. Nem is akárhogyan. Az Országgyűlés a miniszterelnökre bízta az illetmények meghatározását. Aki az összeget személyre szabottan állapította meg. A tárcavezetők többsége a parlamenti képviselői alapbér kétszeresét kapja, kivéve Bártfai-Máger Andrea és Süli János tárca nélküli minisztereket. Ők ugyanis a korábbi fizetésük többszörösét vihetik haza a kormányzati portálon közzétett dokumentumok szerint  - írta a hvg.hu.

Bártfai-Máger Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter fizetése korábban egyaránt 1.101.900 forint volt. Most azonban ennél jóval többet, 5.000.000 forintot keresnek majd havonta. A kormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezt azzal magyarázta, hogy ők ketten nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják.

Azért a többieknek sincs okuk a panaszra. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesen kívül minden miniszter fizetése egyforma mértékben nőtt. Így a kormány 10 tagja  - Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal kabinetminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter - az eddigi 1.101.900 forint helyett 1.782.100 forintot kap az államtól havonta. Semjen Zsolt miniszterelnök-helyettes valamennyivel kisebb fizetésemelést kapott: ő az eddigi 1.101.900 helyett 1.633.300 forintot keres majd.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 14., 07:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 14., kedd 12:57
  Semjén helyében Orbán képébe vágnám a pénzt, és kikérném magamnak, hogy miniszterelnök-helyettes és koalíciós partner létemre nyamvadt félmilliós emeléssel alázzon meg a minisztertársaim előtt. Viktorkám, összedőlt volna a világ, ha még százötvenezret hozzácsaptál volna?!
 2. 3
  zabrazabra
  2018. augusztus 14., kedd 11:57
  Ennek a cégtemetőknek szállást nyújtó asszonynak végül is miért kell ilyen magas bért fizetni? Mert az általa felügyelt cégek vezetői jobban keresnek? Hát ha neki a nagy nemzeti céloknál fontosabba a nagy fizetés, miért nem megy oda? Ha nem a közszolgálat a fontos, - az adócsaló cégtemetői meg nem számítanak - miért nem megy oda? Pótolhatatlan? Nem úgy látszik, mint aki pótolhatatlan.
 3. 2
  Stronger
  2018. augusztus 14., kedd 10:55
  2010 után hogy ugattak ezek a mocskok a magas fizetésekre a végkielégítésekre.Gyorsan megszavazták a 98%-os adót.Most gyorsan eltörölték mert most már a saját zsebbe megy.Ennyit a gerincességről.A fizetéseknél nekik a határ a csillagos ég.Köszönjük nektek agyhalott sötét fideszbirkák
 4. 1
  Hofipisti
  2018. augusztus 14., kedd 09:44
  "... ők ketten nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ..." s az ő kezükben vannak a valóban nagy állami beruházások, így aztán ők tudják az adófizetők pénzét leginkább oda irányítani, ahova "köll".

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra