Hollik István elárulta: a kereszténydemokrácia miatt tiltják be a gender szakot

  • - gera -
  • 2018. augusztus 14.

Belpol

A tanszabadság korlátozásával menetelünk a kereszténydemokrácia felé.

Miközben tegnap az ELTE és a Magyar Rektori Konferencia is kiállt a társadalmi nemek tudománya képzés mellett, Hollik István a HírTv-ben tette egyértelmű, hogy a kormány tényleg betiltatja az ELTE-n és a CEU-n oktatott mesterszakot.

A KDNP politikusa azt mondta a Magyarország élőben című műsorban, hogy a Fidesz–KDNP támogatja, hogy megszüntessék a genderszakot, ami ma Magyarországon azt jelenti, hogy megszüntetik a genderszakot. Hollik azzal érvelt, amivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is korábban. Szerinte „hozzáértők vannak”, akik azt mondják, hogy ez nem tudomány, bár az nem derült ki az interjúból, hogy kik ezek a hozzáértők.

Majd az országgyűlési képviselő elárulta, hogy valójában mi áll a szak betiltása mögött: a kereszténydemokrácia.

 

Szerinte a kereszténydemokrata ország koncepciójába nem fér bele a gender szak, mert „az nem tudomány, és szorosan köthető a liberális világhoz”. Amikor megkérdezték Hollikot, hogy nem visszatetsző-e, hogy állam nem tűr meg egy, a sajátjától eltérő felfogású képzést az egyetemeken, a politikus azt mondta, ez nem visszatetsző, mert szerinte a fenntartónak joga van meghatározni, hogy mit tanítsanak az egyetemeken. Majd elmondta, hogy ebből nem fog engedni a kormányzat, és egy meglehetősen furcsa fejtegetésbe kezdett:

 

Hollik által emlegetett kereszténydemokrácia egyébként a Fidesz április győzelme után jelent meg Orbán Viktor szótárában. A miniszterelnök májusban azt mondta, hogy régi vágású kereszténydemokráciát épít. „Mi nem vagyunk liberálisok, és nem liberális demokráciát építünk, hanem kereszténydemokráciát építünk” – ezt mondta akkor Orbán, aki idei tusnádfürdői beszédében is felemlegette a kereszténydemokráciát, amikor azt mondta, a jövő évi EP-választáson jönnek a ’90-esek és a kereszténydemokraták.

Figyelmébe ajánljuk