Hollik István elárulta: a kereszténydemokrácia miatt tiltják be a gender szakot

  • - gera -
  • 2018. augusztus 14.

Belpol

A tanszabadság korlátozásával menetelünk a kereszténydemokrácia felé.

Miközben tegnap az ELTE és a Magyar Rektori Konferencia is kiállt a társadalmi nemek tudománya képzés mellett, Hollik István a HírTv-ben tette egyértelmű, hogy a kormány tényleg betiltatja az ELTE-n és a CEU-n oktatott mesterszakot.

A KDNP politikusa azt mondta a Magyarország élőben című műsorban, hogy a Fidesz–KDNP támogatja, hogy megszüntessék a genderszakot, ami ma Magyarországon azt jelenti, hogy megszüntetik a genderszakot. Hollik azzal érvelt, amivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is korábban. Szerinte „hozzáértők vannak”, akik azt mondják, hogy ez nem tudomány, bár az nem derült ki az interjúból, hogy kik ezek a hozzáértők.

Majd az országgyűlési képviselő elárulta, hogy valójában mi áll a szak betiltása mögött: a kereszténydemokrácia.

 

Szerinte a kereszténydemokrata ország koncepciójába nem fér bele a gender szak, mert „az nem tudomány, és szorosan köthető a liberális világhoz”. Amikor megkérdezték Hollikot, hogy nem visszatetsző-e, hogy állam nem tűr meg egy, a sajátjától eltérő felfogású képzést az egyetemeken, a politikus azt mondta, ez nem visszatetsző, mert szerinte a fenntartónak joga van meghatározni, hogy mit tanítsanak az egyetemeken. Majd elmondta, hogy ebből nem fog engedni a kormányzat, és egy meglehetősen furcsa fejtegetésbe kezdett:

 

Hollik által emlegetett kereszténydemokrácia egyébként a Fidesz április győzelme után jelent meg Orbán Viktor szótárában. A miniszterelnök májusban azt mondta, hogy régi vágású kereszténydemokráciát épít. „Mi nem vagyunk liberálisok, és nem liberális demokráciát építünk, hanem kereszténydemokráciát építünk” – ezt mondta akkor Orbán, aki idei tusnádfürdői beszédében is felemlegette a kereszténydemokráciát, amikor azt mondta, a jövő évi EP-választáson jönnek a ’90-esek és a kereszténydemokraták.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.