Ötszörösére nőhet a Parlament éves rezsije

  • narancs.hu
  • 2022. július 28.

Belpol

Az Országgyűlés Hivatalának évi 45 milliárd forintos költségvetésébe azért így is belefér majd a rezsiszámlák fizetése.

Mintegy ötszörösére nőhet a Parlament éves rezsiköltsége, ezzel megközelítheti az 1,4 milliárd forintot – írja a Blikk.

A lap az Országház sajtóirodájánál érdeklődött a megugró költségek felől, ahonnan az alábbi választ kapta:

„Az energia piaci árának növekedését követve, az elektromos áramra és a gázra fordított kiadásaink alapjául szolgáló díjak megközelítőleg ötszörösükre emelkednek.”

Bár az Országgyűlés Hivatalának évi 45 milliárd forintos költségvetésébe természetesen bőven belefér a rezsiszámlák kifizetése, a számok így is igen nagyok. Ráadásul az ötszörös szorzó úgy jött össze, hogy az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatása szerint a Parlamentet eddig sem érintették a rezsicsökkentési intézkedések, vagyis annak részleges kivezetése nem járul hozzá az arányszám növekedéséhez.

A sajtóiroda által kiadott számok alapján az átlagos éves áramfogyaztás 83 760 000 Ft, a gázé 195 522 000 Ft, vagyis egy esztendőre a rezsiköltség nagyjából 279 282 000 forintra rúghat. Mivel ötszörös emelkedésre számítanak a Parlamentben, a jövő esztendei végösszeg elérheti a 1 396 410 000 forintot!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk