Pálffy István a pedofilmentegető interjúról: nem érzékeltem, hogy amit mondok, az megbotránkoztató

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Belpol

A mai napig nem tudja, mi történt. 

„A mai napig tényleg nem tudom, mi történt. Úgy rakom én ezt össze, hogy várt dolog volt. Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem. A beszélgetésnek, azt gondolom, nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége. Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés” – nyilatkozta Pálffy István a Blikknek. 

Pálffy augusztusban tért vissza a HírTV képernyőseként, viszont az első adása után, másnap kirúgták, ugyanis Márki-Zay Péterrel készített interjút, amikor is azt mondta: „türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké”. 

Pálffynak a tévé hárommillió forintos fizetést kínált, és mint mondta a friss interjúban, egy évig „masszirozták”, mire elvállalta. „Végig kellett gondolnom szinte óráról órára, hogy mit és hogyan tudok megvalósítani az elképzeléseimből. Végül arra jutottam, hogy az információs palettán vannak olyan apró lyukak, amiket be kell tömni, és én az egyik ilyet szeretném a műsorommal. Sokat dolgoztunk már előzetesen mindezen, több hét munka előzte meg a kezdést”. 

A kirúgásának részleteiről a szerződése miatt nem mondhatot el részleteket, azt azonban elárulta, nem bánta meg, hogy igent mondott, „mert ez is egy tapasztalat”. Jelenleg egyetemeken tanít kommunikációt és médiatudományt. Arról is megkérdezték, hogy újra vezetne-e műsort. „Nem jött még felkérés, de ha jönne, nem zárkóznék el a tapasztaltak miatt. Van egy listám bizonyos feltételekkel, és ha ezeket teljesíteni tudják, újra belevágnék”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk