Pálfi György szerint fekete listára tették a Káel Csaba-féle filmtámogatási rendszerben

  • narancs.hu
  • 2022. január 27.

Belpol

"Egzisztenciálisan ellehetetlenítenek" - állítja a filmrendező.

Pálfi György interjút adott a nyomtatott HVG-nek, amiből a hvg.hu közölt előzetest.

Pálfi azt állítja, hogy "feketelistán van a magyar filmtámogatási rendszerben, még kisebb munkákat sem engedik, hogy elvégezzen, egzisztenciálisan ellehetetlenítik."

A Taxidermia rendezője egymás mellé állítja a Vajna-korszakot és a jelenlegi, Káel Csaba nevével fémjelzett filmtámogatási rendszert, és megállapítja:  míg Andy Vajna filmügyi kormánybiztossága idején a döntő pozícióban lévőknek fontos volt fenntartani a látszatot, hogy nem politikai megfontolásból tolnak félre alkotókat,  de az, hogy teljesen eltöröljék néhányukat, még nem volt annyira evidens, mint most, a Káel-korszakban

Tavaly két izgalmas, kormányzati pénzből készülő projekt szakmai feladatait is szívesen elláttam volna. De mire megnyugtattam a lelkiismeretemet, hogy ez vállalható, ha a politika nem szól bele, addigra jött az ukáz, hogy én nem csinálhatom. Egzisztenciálisan ellehetetlenítenek.

- állítja Pálfi.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk