Novák Katalin: "Megtisztelő, ha a nevem valahol Kövér Lászlóé mellett szerepel"

  • narancs.hu
  • 2022. január 27.

Belpol

Orbán Viktor köztársaságielnök jelöltje visszautasítja, hogy báb lenne csupán.

Novák Katalin, a Fidesz köztársaságielnök jelöltje a Mandinernek adott interjút. Mint nemrég kiderült, Orbán Viktor azért javasolta őt köztársasági elnöknek, mert a több felmerülő jelölt közül Kövér László nem vállalta. Novák erre reagálva azt mondja:

Megtisztelő, ha a nevem valahol Kövér Lászlóé mellett szerepel.

 Majd arról is szót ejt, hogy sokan pusztán Orbán bábjának, "alibinőnek" tekintik.

"A köztársaságielnök-jelöltek párthoz kötődése általános Magyarországon és külföldön is, semmi újdonság nincs benne. A kérdés, hogy hivatalba lépve képes-e az államfő a nemzet bármilyen egyéni vagy csoportérdek feletti egységét megjeleníteni. Ami a kritika női részét illeti: a baloldali politikusok folyton női vezetőket követelnek. Most, hogy egy nő lehet a köztársasági elnök, előre bábunak minősítik. Mi ez, ha nem lenézés? Persze lehet, hogy nemcsak a nőket, hanem a jobboldali férfiakat is lenézik. Anélkül, hogy érdemi kritikát fogalmaznának meg, vagy valódi választási lehetőséget kínálnának.

"Az első női államfő Magyarországon nagy dolognak tűnhet, de ha Novák Katalin lesz az, valójában semmit sem jelent" - írtuk nemrég publicisztikánkban és ki is fejtettük, miért rossz hír a nőknek, hogy Novák Katalin lesz a köztársasági elnök.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.