Pálinkás József nem lesz miniszterelnök-jelölt az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 6.

Belpol

Nem jött össze neki a megfelelő számú támogatói aláírás. 

Nem sikerült összegyűjtenie a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírást Pálinkás Józsefnek, az Új Világ Néppárt elnökének – derült ki az ATV Start című műsorában. Pálinkás azt mondta, hogy bár az aktivistáik még az utcán vannak, az ajánlóívek száma alapján arra következtet, hogy nem lett meg a szükséges mennyiségű aláírás.

A politikus szerint 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de neki a miniszterelnök-jelöltként ez nem sikerült.

Pálinkás azt mondta, sejtette, hogy ez lesz, nem volt elég aktivistájuk, és ő maga sem ismert eléggé politikusként ahhoz, hogy „tömegek álljanak sorban” a sátraiknál.

Viszont egyéniben Hajdú-Bihar megye 1. választókerületében, Debrecenben elindul a pártelnök is. Abban a körzetben Pálinkás József mellett Varga Zoltán (DK), Fábián István (MSZP–Párbeszéd), Szabó Bence (Momentum) és Illés-Rácz Mariann (független) is megméretteti magát.

Mint ismert, Karácsony GergelyDobrev Klára és Jakab Péter már leadták az előválasztáshoz szükséges ajánlásaikat.

(ATV)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk