Parlamenti egység: megszavazták Novák Előd ötmilliós büntetését

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 26.

Belpol

A Mi Hazánk politikusát a „cigánybűnözés” szó használata miatt büntette meg Kövér László.

148 igen, 10 nem és 2 tartózkodás mellett megszavazta a Parlament, hogy ötmillió forintos büntetést rójanak ki Novák Elődre. A pénzbüntetést Kövér László házelnök rótta ki még a nyár elején, amiért a szélsőjobboldali politikus a cigánybűnözés szót használta. Novák később fellebbezett a döntés ellen.

A korábban ugyancsak szélsőjobbos, azóta apránként középtájra sodródó Jobbik öt politikusa, köztük Z. Kárpát Dániel nemmel szavazott a büntetés kapcsán, a többi ellenkező a Mi Hazánk soraiból került ki.

A két tartózkodó Hadházy Ákos független és Ritter Imre német kisebbségi képviselő voltak. Hadházy a 444 kérdésére elmondta, nincs tisztában vele, mit mondott Novák Előd, de „a náci párt tagjának lenni önmagában is vállalhatatlan”. A képviselő azért tartózkodott, mert nem vesz részt a parlamenti színjátékban: „Kövér önmagának adott fegyelmi jogköre vállalhatatlan és törvénytelen, így az akkor is az, ha történetesen kivételesen egyetértek azzal, hogy Novák tette nem vállalható és egyáltalán nem akarom védeni.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk