Parragh László elnézést kér, ha valakit megbántott a kamaradíjas kijelentésével

  • narancs.hu
  • 2021. február 9.

Belpol

Szerinte az iparkamara tavaly legalább 500 milliárd forintot kialkudott a gazdaság számára.

"Kötelező kamarai tagság nincs, van egy ötezer forintos regisztrációs díj, ami, ha belegondolunk egy olyan kicsi összeg egy vállalkozás tekintetében, ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni" – ezt mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az ATV-ben.

Az iparkamara elnöke azután mondta ezt, hogy azt a kérdést tették fel neki: a járványhelyzetre tekintettel nem engednék-e el egyfajta gesztusként a nehéz helyzetbe került vállalkozások 5 ezer forintos regisztrációs díját.

Ezt követően az RTL Klub Híradójának is felkereste Parraghot, aki a fenti kijelentésről elmondta, hogy a tévéinterjúban kifejtett teljes gondolatmenetét nem ismerhette meg a nyilvánosság, illetve szerinte a kamara a veszélyhelyzet alatt számos, a vállalkozások terheit csökkentő intézkedésért sikeresen lobbizott a kormánynál. "Szerintem csak tavaly legalább 500 milliárd forintot kialkudtunk a gazdaság számára ezeken a területeken. Ehhez viszont a kamarát fent kell tartani, ehhez bért kell fizetni, ehhez működni kell. Én azt gondolom, ötezer forint egy vállalkozás számára egy esztendő alatt nem lehet akkora tétel, ami nem kigazdálkodható”– mondta az RTL Klub-nak Parragh. 

Az iparkamara elnöke azt is mondta, hogy ha valakit megsértett, attól elnézést kér.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?