Patkányt fotóztak a Szent János Kórház szülészetén

  • narancs.hu
  • 2023. július 28.

Belpol

Kellemetlen. 

Patkányt fotóztak a Szent János Kórház szülészetén – írja a Naphire.hu. A portál fényképeket is kapott a rágcsálókról. A lap információi szerint a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a megüresedett helyiségekben pedig egyre több rágcsáló bukkan fel a Szent János kórházban. A portál megkereste a kórház kommunikációs vezetőjét, aki elismerte a patkányok megjelenését, és „megtették a megfelelő lépéseket”.

„Kórházunk – a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően – megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is” – írta az Észak-budai Szent János Centrumkórház.

Azt is elárulták, hogy amennyiben valamelyik egységükben elszaporodnak a rágcsálók, soron kívüli intézkedést kezdeményeznek a szerződött partner, a KEF felé. „Ennek megfelelően az Ön által említett esetben intézményünk azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket” - tájékoztatta a Naphire.hu-t  Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője.

Címlapképünk illusztráció. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk