PDSZ: 13-14 ezer tanár sztrájkolt ma

  • narancs.hu
  • 2022. október 5.

Belpol

A következő országos sztrájknapot október 14-én tartják.

Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) vezetője azt követően, hogy megköszönte több szervezetnek (az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek (ÉSZT), a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségének (OSZSZ)) a szolidaritási leveleket, elmondta, 

mintegy 13-14 ezer dolgozó vette fel a ma reggel a sztrájkot.

Október 14-re is bejelentett a PDSZ egy országos sztrájknapot, azért akkorra, mert akkor lesz egy éve, hogy a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) megfogalmazták a közös sztrájköveteléseiket.

Egy éve szórakoznak velünk, egy éve alázzák a pedagógusokat azzal, hogy egyetlen követelésünket sem veszik komolyan"

– mondta el Komjáthy. A Mérce tudósítása szerint hozzátette, a legutóbbi tárgyaláson Maruzsa Zoltán államtitkár azt közölte velük, hogy nem tudnak megállapodni egy következő időpontban mert csak akkor tudnak majd tárgyalni, "ha megjött az EU-tól a pénz". Azt közölte velük az oktatási államtitkár, hogy "addig amíg az nem jön meg addig nincs miről tárgyalni".

Komjáthy szerint a tanárok bérét nem az európai állampolgárok pénzéből hanem a központi költségvetésből kellene kigazdálkodni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk