Versenyjogi panaszt tett Tordai Bence az MVM ellen

  • narancs.hu
  • 2022. október 5.

Belpol

Az önkormányzatoknak nyújtott földgázellátási árajánlatai miatt. Mert szerinte az felveti a piaci erőfölénnyel való visszaélés gyanúját.

Panaszt tett a Gazdasági Versenyhivatalnál Tordai Bence az MVM önkormányzatoknak nyújtott földgázellátási árajánlatai miatt. Minderről a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy Facebook bejegyzésben számolt be. Szerinte az MVM gyakorlata felveti a piaci erőfölénnyel való visszaélés gyanúját.

Tordai posztjában nyilvánossá tette a GVH-nak küldött levelét.

Úgy látja, a probléma az MVM monopolhelyzetéből adódik, mert "gyakorlatilag nincs más, szerződni kész és képes energiaszolgáltató," akitől árajánlatot lehetne kérni. Tordai arra is rámutat, hogy az állami vállalat által megajánlott árszint a beszerzési ár referenciájaként használható gázár tőzsdei árszintjéhez képest "kiugróan magas."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk