Pécs után Debrecen is „Soros-ellenes” nyilatkozatot tesz

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 16., 13:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Na, melyik buzgó település lesz a következő?

Miskolc és Pécs után Debrecenben is „Soros-kampányközpontnak” bélyegezhetik a Nyílt Társadalom Alapítványok pályázatán pénzt nyerő helyi civileket. A Szabad Pécs értesülése szerint kedden, rendkívüli ülésen szavazhatnak a pécsihez hasonló nyilatkozatról a debreceni fideszes képviselők.

Miskolc polgármestere túltolta a kormánypropagandát: Kriza Ákos hadat üzent Soros szervezeteinek

Miskolc nem kér Soros civiljeiből akkor sem, ha a régió beledöglik a nyomorba. Nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány – jelentette ki Kriza Ákos, Miskolc Fidesz–KDNP-s polgármestere. A politikus nyilatkozata szerint az alapítvány a Dél-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba.

Meghozta első gyümölcsét Pécsen Hoppál és Páva Soros-ellenes kampánya

A kulturális államtitkár fenyegetőzése megtette hatását: az Emberség Erejével Alapítványt nemkívánatosnak nyilvánították. Hoppál Péter kulturális államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő arra intette a pécsi vállalkozókat, szervezeteket és minden pécsi polgárt, hogy ne biztosítsanak helyszínt a pécsi „Soros-kampányközpontnak”.

Erre lehet legalábbis következtetni a Cívishír cikke szerint. Debrecen három parlamenti képviselője, Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, illetve a város polgármestere, Papp László ugyanis hétfőre összehívták a helyi sajtó képviselőit. A sajtótájékoztató címe: „Nincs szükség Debrecenben Soros-szervezetekre” – így „a debreceniek is csatlakoznak a pécsiekhez”.

Tehát a Nyílt Társadalom Alapítvány szerepvállalása és a támogatott Alternatív Közösségek Egyesülete minden valószínűség szerint Debrecenben sem lesz kívánatos.

(Szabad Pécs, Cívishír)

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 16., 13:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2017. december 17., 16:20
  szitapolgári

 2. 4
  tiszapolgári
  2017. december 17., 14:36
  Által látnék én a Szitán ladikon, ladikon de ladikon.
 3. 3
  rworse
  2017. december 17., 08:02
  És ne feledkezzünk meg Szita Károlyról, aki megyeijogúszövetségileg megadta a hangot a hiénakórusnak. Ha eddig azt gomdolhattam volna, hogy Szita még valamelyest a civilizáltabb "pólust" képviseli az exfi-exde-sz-en belül, mostantól ezt felejtsük el örökre. Neki is sokszorosan erdőspéterkurvaanyád.

  Láthatólag most minden fontosabb exfi-exde-sz potentátnak hűségesküt kell tennie Orbán mellett egy nagyobb adag sorosozás formájában. Dögöljenek meg, aljadékok.
 4. 2
  rworse
  2017. december 16., szombat 19:38
  erdőőőspéééterkurvaaanyááád
  erdőőőspéééterkurvaaanyááád
  erdőőőspéééterkurvaaanyááád
  erdőőőspéééterkurvaaanyááád
  hej!
 5. 1
  tiszapolgári
  2017. december 16., szombat 17:55
  Vigyázz, kocsis, lyukas a kas,
  Kiugrik a Kósa, Pósán, Tasó!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra