Tarlós István: Nekem is voltak csattanásaim

  • narancs.hu
  • 2017. december 17.

Belpol

Például csattant Lázás Jánossal. De ne humorizáljuk el a fakockadolgot!

Szép hosszú interjút adott Tarlós István a Magyar Nemzetnek, amelyben szép hosszan magyaráz meg mindent metrófelújítástól gátépítésig, és amikor elfogy a szusz, békés karácsonyt kíván mindenkinek.

Tarlós próbált meglepőket mondani, ám ez nem mindig sikerül:

"Az ellenzék baloldali, liberális része, akik most a legharsányabbak, Budapesten 2010 előtt több évtizeden át voltak hatalmon."

Próbálkozott retorikus költői kérdésekkel is, ez viszont jól ment:

"Ön szerint mi az, ami nem működőképes vagy tartós, és mihez képest?"

"Mi az, hogy 'arany középút'? Miért mondja, hogy 'a civilek'? Ki a civil? Az árvízvédelmi mű története számomra teljesen szürreális."

És kiállt a humorizálás visszaszorítása mellett, ugyanis nemcsak a fakocka, hanem a kavics is el van vetve:

"Ne humorizáljuk el a fakockadolgot! Akár együtt is derülnék a viccelődőkkel, ha egyedi eset lett volna. Ám a fakockán kívül okozott még kísértetiesen hasonló ajtóhibát fémlemez és kavics is."

false

Drámai, epikus pillanatként írja le Tarlós azt, amikor összecsattant Lázárral:

"Nekem is voltak csattanásaim. Lázár János is karizmatikus politikus. Ő a vidéket képviselte, én inkább Budapestet. Amikor egymással küzdöttünk, ő nyíltan szembejött, ami ritka és tiszteletre méltó."

Igen, ha karizmatikus politikusok találkoznak, az már csak ilyen csattanós.

Azt azért rögzítsük, hogy Tarlós december közepén a római-parti gátról további "tudós" szakvéleményeket ígér, és felveti, hogy a pataktorkolatok rendbe tétele után a gát többi részét talán meg sem kell építeni.

"Közben pedig a vitatott szakasz, a Dunával párhuzamos védműelem nyomvonaláról kialakíthatja szakmai álláspontját az a tudós társaság, amelynek munkájában részt vesznek az eddig az ügyben állást nem foglaló, valamint az ellenzők és a támogatók által felkért egyetemi, vízügyi szakemberek, tájépítészek egyaránt. Ezentúl a Fővárosi Csatornázási Művek megbízásából készül még egy összehasonlító elemzés a Nánási úti nyomvonalról. A végső döntést néhány hónap múlva a Fővárosi Közgyűlés hozza meg. Kizárni még azt sem lehet, hogy a folyóval párhuzamos védműelemet esetleg meg sem szükséges építeni, de ez még teljesen bizonytalan felvetésként hangzott el."

Na, tessék, a végén maga Tarlós jelenti be, hogy nem is kell gát.

Végezetül álljon itt az Orbán Viktor nyomdokaiba lépett Tarlós frappáns válasza arra a kérdésre, mi lesz vele 2019 után:

"Sokat változott a világ az utóbbi 10-15 évben. E változások némelyike egyáltalán nem kedvező. Személyes benyomásaim ezért is körvonalazódnak, de pillanatnyilag inkább békés karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!"

(Magyar Nemzet)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?