Pedagógusnap: hetven tanárra jutott egyetlen cserepes virág a tankerülettől

  • narancs.hu
  • 2022. június 7.

Belpol

Munkájuk elismeréseként. A tanárok elnevezték Vándorvirágnak. 

„Tisztelt Kolléga! A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából! Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!” – e szavak kíséretében küldött egy darab cserepes virágot a tankerület a XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium teljes tantestülete számára – írja a hvg.hu.

Az iskola honlapja szerint az intézményben 70 pedagógus tanít, az ő munkájukat „ismerték el” a virággal. Az egyik tanár posztolt az esetről: a virágot elnevezték Vándorvirágnak, és egy-egy napig lehet mindenkinél, hogy az egész tantestület élvezni tudja az ajándékot. 

A hvg.hu megkereste a tankerületet. „A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez” – írta Rábel Krisztina tankerületi igazgató. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk