Pert nyert a DK az Emmi ellen, felszínre kerülhetnek a felcsúti TAO-iratok titkai
D__YT20181017032_top_story_lead.jpg
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) új sport- és konferenciaközpontja Felcsúton 2018. október 17-én.

Pert nyert a DK az Emmi ellen, felszínre kerülhetnek a felcsúti TAO-iratok titkai

  • narancs.hu
  • 2020. április 29.

Belpol

Hétpecsétes lakat alatt őrzik a milliárdos közpénzek iratait.

"A Demokratikus Koalíció pert nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen - 15 napon belül ki kell adniuk a felcsúti TAO-iratokat. Nyilvánvalóan kellemetlen dolgokat próbálnak rejtegetni, ezért akadályozzák évek óta a DK-t, azonban a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott, ami ellen nem fellebbezhetnek" - írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

A párt évek óta küzd azért, hogy megszerezze a felcsúti fociakadémia TAO-támogatásával kapcsolatos iratokat. A bíróság már évekkel ezelőtt kimondta, hogy a TAO közpénz, ennek ellenére a minisztérium még mindig rejtegeti a milliárdos pénzekről szóló dokumentumokat, ráadásul a Puskás Akadémia is fityiszt mutatott az érvényes bírósági végzésnek.

Felcsúton tényleg úgy érzik, rájuk már a törvények sem vonatkoznak - A Puskás Akadémia fityiszt mutatott a Kúria ítéletének

A rendőrség vajon mit lép? Hosszas huzavona után a Kúria is arra kötelezte a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy adja ki az összes dokumentumot, amellyel igazolja, hogy mire költötték a klubhoz befolyó tao-pénzeket.

"Mi, európai magyarok nem fogunk meghátrálni ebben az ügyben soha, találjanak ki bármilyen agyafúrt módszert. Jogunk van végre megtudni és nyilvánosságra hozni, hogy mire költötte Mészáros csapata a milliárdokat, a magyar emberek pénzét, mi az, amit ennyire próbálnak eltitkolni előlünk" - írja a DK közleményében.

Figyelmébe ajánljuk