Pert nyert Márki-Zay egy fideszessel szemben

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 27.

Belpol

A Facebookon szólította fel a párt korábbi városi elnökét, fizesse vissza repülőútjának költségét, mert azt az önkormányzat állta.

Első fokon felmentette a bíróság Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármestert, akit egy 2019. januári Facebook-poszt miatt perelt be Havasi Katalin, a Fidesz korábbi hódmezővásárhelyi elnöke. 

A polgármester azt nehezményezte, hogy 2018-ban németországi úton járt Havasi Katalin a családjával, a repülőjegyet a vásárhelyi polgármesteri hivatal rendelte meg és a biztosítást a város fizette, pedig – érvelt a polgármester – ezt a költséget családnak kellett volna állnia. A 400 ezer forintos tételre fény derült, miután Márki-Zay megnyerte az időközi önkormányzati választást, de aztán téves iktatás nyomán a dokumentáció eltűnt. Havasi Katalin akkor úgy reagált, hogy a költségeket visszafizeti a városnak, ha kiszámlázzák neki, de ez nem történt meg. Az önkormányzat ezek után kiszámlázta a pénzt. Az út másik résztvevője ezt ki is fizette, Havasi Katalin azonban magánvádas és bűnvádi eljárást is indított rágalmazás címén.  A Hódpress két évvel ezelőtti tudósítása szerint a magánvádas ügyben egymillió forint megfizetésére kötelezték a polgármestert, tárgyalás nélkül. 

Az nem derült ki, hogy most pontosan melyik ügyben ítélt a vásárhelyi polgármester számára kedvezően a bíróság. Márki-Zay Péter szombati Facebook-posztja mindenesetre megismétli, hogy „Havasi Katalin családi repülőútjának a biztosítását bizonyíthatóan a polgármesteri hivatallal fizettette ki. Bár az ügyben rejtélyes módon bizonyítékok tűntek el, de az utazási irodával folytatott levelezés megmaradt, amelyből pontosan kiderült, hogy a Fidesz városi elnöke és önkormányzati képviselőjének mely családtagjait érinti ez a sajnálatos ügy.” A Békéscsabán most megszületett ítélet értelmében amit a polgármester állított, megfelelt a valóságnak, és mivel közpénzről volt szó, az azzal kapcsolatos információk nyilvánosságra hozhatók.

A per folytatódik, mert Havasi Katalin fellebbezett a döntés ellen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk