Pert nyert Ujhelyi a Médiahatóság ellen

  • narancs.hu
  • 2019. január 14.

Belpol

Új eljárás lefolytatására kötelezi az NMHH-t a bíróság.

Pert nyert az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ellen - számolt be a politikus a Facebook-oldalán.

Ujhelyi még szeptemberben tett feljelentést a TV2 hírműsorának, a Tényeknek egyik riportja miatt, amely a Sargentini-jelentést járta körül. Ebben több kormányhoz köthető képviselőt (többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Deutsch Tamás EP-képviselőt, Szijjártó Péter külügyminisztert, valamint Kocsis Máté frakcióvezetőt), illetve szakértőt is megszólaltattak.

Ezzel szemben az ellenzéki képviselők véleményét nem közölte a csatorna, csak felsorolta, hogy kik azok, akik "Magyarország ellen szavaztak." A szocialista politikus szerint ez megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettségét, amiért az NMHH-hoz fordult. Azonban a Médiahatóság nem talált semmi kivetni valót, mondván, a riportban volt a kormányétól eltérő álláspont.

A bíróság ma határozatot hozott az ügyben, amelyben a politikus javára döntött, továbbá új eljárás lebonyolítására kötelezte az NMHH-t. Az ítéletet azzal magyarázták, az ellenzéki politikusoknak nem volt arra lehetőségük, hogy elmondják a véleményüket.

Pár napja a TV2-őt és a Tényeket Czeglédy Csaba ügyében marasztalták el, amiről itt írtuk:

Gondolták volna? Mégsem pénzelte Czeglédy Csaba a Jobbikot

A TV2-nek helyreigazítást kell közzé tennie. Nem az első eset. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a TV2-nek az alábbi helyreigazítást kell közölnie a Tények című kormánypárti propagandaműsorában: „A Tények 2018. március 30-án sugárzott adásában a 'Czeglédy Csaba a Jobbikot is pénzelte' képaláírással közölt híranyagban valótlanul állítottuk, hogy Czeglédy Csaba korábban pénzt adott a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak.

 

 

Figyelmébe ajánljuk