MTVA: „A képviselők indokolatlan jelenlétükkel megnehezítik a napi működést”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. január 14.

Belpol

A köztévé szerint Hadházy Ákos és Szél Bernadett jogsértést követett el.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos újabb jogszabálysértést követtek el, visszaélve képviselői mandátumukkal a mai napon a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában - közölte az MTVA a távirati irodán keresztül.

Mint fogalmaznak, támadó fellépésükkel megzavarták a közmédia működését, illetve nem vették figyelembe a közmédia dolgozóinak személyiségi jogait, akik nem járultak hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róluk. Az emberi méltóságot és az abból fakadó személyiségi jogokat ugyanis mindenki köteles tiszteletben tartani.

A közmédia álláspontja szerint, az érintettek azzal a szándékkal érkeztek az MTVA székházába, hogy átadják kérvényüket és beszéljenek a vezérigazgatóval. Kérésüket a közmédia teljesítette, a kérvényt átvette az MTVA képviselője, Papp Dániel vezérigazgató pedig személyesen mondta el álláspontját az országgyűlési képviselőknek. Annak ellenére, hogy kérésüket teljesítette a közmédia, a képviselők indokolatlan jelenlétükkel megnehezítik, akadályozni kívánják a napi működést.

Az MTVA továbbra is fenntartja azt az álláspontját, mely szerint tiszteletben tartja az országgyűlési képviselőket megillető jogokat, ugyanakkor feladatának ellátása érdekében következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy munkavállalóinak a zökkenőmentes és nyugodt munkavégzést biztosítsa - zárul a közlemény.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ma újra elment a Kunigunda utcába, az MTVA-székházához többek között azért, hogy beszéljenek Papp Dániel vezérigazgatóval:

Hadházy és Szél végre elérte, hogy az MTVA vezérigazgatója szóba álljon velük

Elmondta nekik személyesen, hogy majd írásban válaszol a kérdéseikre. Elérte Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők, hogy Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója szóba állon velük. Papp Dániel azzal kezdte, nem járul ahhoz hozzá, hogy a politikusok felvételt készítsenek, miközben az MTVA kamerái folyamatosan vették a jelentet.

Figyelmébe ajánljuk