Hadházy és Szél végre elérte, hogy az MTVA vezérigazgatója szóba álljon velük

  • narancs.hu
  • 2019. január 14.

Belpol

Elmondta nekik személyesen, hogy majd írásban válaszol a kérdéseikre.

Elérte Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők, hogy Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója szóba állon velük.

Papp Dániel azzal kezdte, nem járul ahhoz hozzá, hogy a politikusok felvételt készítsenek, miközben az MTVA kamerái folyamatosan vették a jelentet. Később "megköszönte", hogy a képviselők megjelentek, és cáfolta, hogy nem kommunikálna velük, mert a levelezéseikbe megírta, fognak válaszolni a megkeresésekre. Szerinte a probléma azzal a "módszerrel van, amit már a közelmúltban elkövettek az intézmény dolgozóival szemben." Hozzátette, erőszakosan viselkedtek, inzultálták őket és nyilvánosságra hozták a személyes adataikat.

Hadházy ezt visszautasította. Papp fenyegetésekről beszélt, amire a képviselő azzal reagált, hogy az ő szüleit pedig nyilvánosan lejáratták. "Három percen keresztül gyalázták az apámat a Híradóban" - mondta Hadházy. A vezérigazgató azt válaszolta, hogy nem illik képviselőként úgy viselkedni, ahogyan azt Szélék tették korábban.

Papp hangsúlyozta, hogy minden erőszakot visszautasítanak. "Azok után, hogy kidobtak minket az önök által vezetett intézményből?" - kérdezett vissza Szél Bernadett. A képviselők szerettek volna leülni, hogy beszéljenek egymással, de a vezérigazgató azt mondta, hogy a kérdéseikre majd írásban válaszol, végül miután végzett a mondandójával sarkon fordult és otthagyta a politikusokat.

Korábban megírtuk, hogy miért mentek be a képviselők újfent a Kunigunda utcába:

Hadházy Ákos és Szél Bernadett újra megpróbál bejutni a köztévébe

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők egyszer már megpróbálták felolvastatni a tüntetők követeléseit a köztévében. December 16-án egy tüntetés végén más politikusokkal együtt azért mentek be a közmédia épületébe, hogy felolvassák az ellenzéki politikusok 5 pontját, miután az országgyűlés botrányos körülmények között elfogadta a túlóratörvényt. Nem sikerült.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?