Közös kiadó alá kerül a 168 Óra és a Pesti Hírlap

  • narancs.hu
  • 2020. július 10.

Belpol

A Brit Media teljesen megszerezte Pesti Hírlapot, amelynek korábbi kiadója lesz a cég vezérigazgatója.

Teljes egészsében megveszi a Pesti Hírlapot a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media - írja a Media1.hu.

A Brit Media áprilisban vásárolta be magát a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft.-be, ám akkor még csak 20 százaléknyi részesedést szerzett. Most a Media1 információi szerint 100 százalékban a Brit Media tulajdonába kerül a cég és a lap is, annak alapítója, Milkovics Pál viszont 20 százaléknyi részesedést szerez benne, és a vezérigazgatója is lesz.

További változás, hogy a Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik.

A Media1 úgy tudja, hogy Milkovics víziója az, hogy a Brit Media tévés-rádiós-online-print lábbal is rendelkezzen, és a nyomtatott üzletágnak napilap és hetilap is képezze részét. Televíziós vonalon korábban az eladósorba került Hatoscsatorna megvásárlása és teljes átalakítása is felmerült, amit a Telegráf Kft. (a 168 Óra kiadója) meg is erősített a Media1-nek, de arról, hogy hogy áll az ügylet, nem mondott részleteket.

A Brit Media korábban egyébként már érdekelt volt a rádiós piacon, hiszen résztulajdonos volt Arató András mellett a Klubrádió Zrt.-ben, de azután a vállalat részvénycsomagja egy izraeli állampolgárhoz került, aki azonban vélhetően nem teljesen független az EMIH-hez köthető Brit Media mögötti üzleti körtől.

Milkovics Pál a lapnak csupán annyit mondott, hogy az ügylettel kapcsolatos megállapodások részleteinek egyeztetése még tart, ezért például még korai lenne arról beszélni, hogy pontosan hány százalékos üzletrésze lesz a 168 Óra körüli holdingcégben.

A Media1 úgy tudja, a változással együtt járna az is, hogy a 168 Órát is jobban középre pozicionálnák, jobb- és baloldali szereplők egyaránt megszólalnának benne.

A lap információi szerint pozíciót fog kapni a Brit Mediában Kereztesi Péter is, aki korábbana Lokált kiadó cég ügyvezetője volt, és aki a Pesti Hírlap körül is együtt dolgozott az utóbbi hetekben Milkoviccsal. Utóbbi azonban tagadta, hogy Keresztesin keresztül a Pesti Hírlapra kormányközelből befolyást próbálnak gyakorolni.

Figyelmébe ajánljuk