Pikó szerint félő, arra apellál a Fidesz, hogy leálljanak a józsefvárosi vagyongazdálkodási ügyek

  • narancs.hu
  • 2019. október 18.

Belpol

Távoztak az aláírói joggal rendelkező vezetők a kerületből, emiatt káosz alakulhat ki.

Egyre zavarosabb a helyzet Józsefvárosban. Az önkormányzati választáson nagyot nyert az ellenzék, Pikó András lett a polgármester és a testületben is többséget szereztek.

Más kerületekhez hasonlóan azonban a Fidesz itt is megtámadta a választási eredményt, így Pikó csak később kezdheti meg polgármesterként a munkát a VIII. kerületben.

Pikó András pénteken arról posztolt a Facebookon, hogy „kölcsönös megegyezéssel távozott a városüzemeltetésért és vagyongazdálkodásért felelős holding szinte teljes aláírási joggal bíró vezetője” is.

„Megtehették, mert a JGK csúcsvezetője, egy fideszes politikai kinevezett ezt lehetővé tette. Mivel a polgármesterségem nem emelkedett jogerőre, még nem élhetek a munkáltatói jogaimmal – egyelőre külső szemlélője vagyok a folyamatnak.”

A posztban Józsefvárosi Gazdálkodási Központról van szó, ami az önkormányzati lakásgazdálkodásért, a helyi közutak, közterek és parkok kezeléséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felel. Pikó szerint „aláíró vezetők nélkül félő, hogy nem lesznek időben elutalva a fizetések a dolgozóknak, leállnak a folyó ügyek (bérleti szerződések, stb.), nem fizetik időben be az adót és a járulékokat és kezelhetetlen hangulat alakul ki a vállalatnál, ahol elterjedt, hogy Pikó rugdossa ki az embereket”.

A megválasztott polgármester szerint „a kerület tele van feleslegesen gerjesztett félelemmel, szegény bérlők rettegnek, mert valakik azt súgták a fülükbe, hogy én számon tartom, ki fideszes és ki nem, és aki fideszes, az utcára kerül. Az önkormányzati intézményektől és a hivatalból hasonló rágalmazó pletykákat hallok”.

Az új polgármester rögzítette, „Természetesen ezekből semmi nem igaz”.

„Az elsődleges célom a kerület intézményeinek folyamatos és normális működésének biztosítása. Polgármesterként minden józsefvárosi szolgálata a feladatom, nem érdekel, nem érdekelhet, ki melyik pártra szavazott és milyen a politikai meggyőződése. Aki betartja a szabályokat, az elvárható munkahelyi lojalitás szerint és jó színvonalon végzi a munkáját, az nem kell tartson semmitől. A politikai kinevezettektől és alkalmatlanoktól viszont megválunk – ez volt az ígéretem és be fogom tartani. Ez civilizált folyamat lehet, rajtam nem fog múlni”.

Figyelmébe ajánljuk