Pillanatokon múlt, hogy nem gázolta el az idős nőt a vonat Monoron – videó

  • narancs.hu
  • 2024. március 31.

Belpol

Villogott a lámpa, leengedték a sorompót, ő mégis rálépett a sínekre. 

Hajszálon múlt a gázolás – az utolsó pillanatban sétált át a csaknem 100-zal érkező személyvonat előtt egy idős nő Monoron – számolt be az RTL Híradó. A drámai pillanatokat térfigyelő kamera rögzítette néhány hete. A felvételen látszik, hogy az idős nő szeme előtt engedik le a sorompót, és a jelzőlámpa is pirosan villog, de ő csak megy tovább. 

Miután elsétált a sorban várakozó autók mellett, elkezdi megkerülni a sorompót – ekkor érkezik az első vonat. A bottal közlekedő asszonyt azonban ez sem rettentette el: a tilos jelzés ellenére lép a sínekre, hiába szólt neki a túloldalon várakozó biciklis nő. Elnézett jobbra, majd néhány szaporább lépés után egyszerűen átsétált a másik irányból érkező szerelvény előtt. A felvételen jól látni, hogy csupán centikre kerülte el a vonat az asszonyt, aki ezután zavartalanul folytatta útját.

A néhány hete készült drámai felvételt a monori városvezetés osztotta meg közösségi oldalán.  

A vasúti átkelőkben a szabálytalan átkeléseknek sokszor baleset az eredménye, ami egyrészt személyi sérüléssel, jelentős anyagi kárral is járhat. A közúti járművön kívül a vonaton utasai is megsérülhetnek a vészfékezés során, vagy akár ütközéskor a mozdonyvezető is beszorulhat a járműbe

– nyilatkozta Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.

A rendőrök azt közölték: vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás a monori átjáróban szabálytalankodó nő ellen, akit még keresnek. Ha megtalálják, valószínűleg pénzbüntetésre számíthat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk