Felfelé bukik a Zeneakadémia összeférhetetlen kancellárja

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Belpol

Kotán Attilát kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg a tárcavezető – közölte Csák János minisztériuma.

Kotán Attilát kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg a kulturális és innovációs miniszter a Neumann János Programhoz kapcsolódóan – jelent meg az MTI-n a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közleménye. Kotán a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Neumann János Program zöld átállással kapcsolatos innovációs projektjeiben fog dolgozni – írták. Szintén április elsejétől Dóczi Gergely látja el a Zeneakadémia gazdasági, pénzügyi vezetéséhez kapcsolódó feladatokat.

Kotán Attila a Zeneakadémián, de korábban a BME-n is összeférhetetlen kancellárnak bizonyult. Viselt dolgairól tavalyi cikkünkben hosszan írtunk, idén tavasszal azonban annyira elmérgesedett a viszony a rektorhelyettessel és a szenátussal való munkakapcsolatában, hogy az a hallgatói önkormányzatnak is feltűnt. Kotánnál azt is kifogásolták, hogy egy éve nem jelenik meg a szenátusi üléseken, az egyetemet utasításokkal irányítja, és az utóbbi időszakban legalább 20 egyetemi munkatárs távozott a munkastílusa miatt.

A kancellárról egy egyetemi tanár is megosztotta a tapasztalatait: „Kotán Attila másfél éve még a BME-n dolgozott, hasonló, elfogadhatatlan vezetési módszerekkel. Akkor egy 240 éves, nemzetközi hírű, a területén itthon és külföldön kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézményt, a Műegyetemet zilálta szét. Üvöltözve, a hatáskörét átlépve, a felsőoktatási törvény rendelkezéseit sorozatosan megsértve sodorta az őrületbe a BME dolgozóit” – írta Aszódi Attila, a BME Természettudományi Kar dékánja az Indexen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk