Piros-fehér-zöld díszkivilágítással köszönti a magyarokat Brassó

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 20.

Belpol

Az önkormányzat így jelzi, fontos számára a helyi magyar közösség ünnepe.

Brassó polgármesteri hivatala is tiszteleg a magyar államalapítás ünnepe előtt, piros-fehér-zöldre világítják ki pénteken este a város fölött, a Cenken látható „Brașov” feliratot – ez a város román neve –, és a polgármesteri hivatal épületén is láthatóak lesznek a magyar nemzeti színek – írja a Transindex. 

A 252 ezres lélekszámú romániai város önkormányzatának közösségi oldalán közzé tették, ezzel a gesztussal azt szeretnék hangsúlyozni, hogy a magyar közösség fontos szerepet tölt és töltött be a település fejlődésében. A szöveg kitér arra, hogy Magyarországon három nemzeti ünnep van, és augusztus 20-a fontos nap az erdélyi és a bánáti magyarok számára. A díszkivilágítás felhívja a figyelmet arra is, hogy „Brassó mintapéldája a nemzetek (román, magyar és szász) békés együttélésének”.

A városnak a 2011-es népszámlálás idején 23 ezer magyar lakosa volt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?