Karácsony Gergely: az állam újraalapítására van szükség

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 20.

Belpol

"Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni" - írta a főpolgármester.

"Új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség" - írta augusztus 20-i köszöntőjében Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzéki előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltje.

Szerinte a koronavírus-járvány és a nyomában kibontakozó gazdasági válság hozta el az emberek igényét a változásra.

"A mai állam megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen. Hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben. Ahol az állami politika másból sem áll, csak bűnbakképzésből, ott előbb-utóbb mindenki sorra kerül: a menekültek, a romák, a hajléktalanok, a biciklisták, a civilek, az egyetemisták, a melegek és a norvégok után egyszer majd te is. A mai mérgező állam helyébe kell az új államalapítás, amely megadja minden polgárának a jogbiztonságot, a közbiztonságot és az emberhez méltó élet lehetőségét is" - írta Facebook-bejegyzésében Karácsony.

Arra reagálva, hogy kormányközeli megmondóemberek az elmúlt napokban nyíltan taglalni kezdték a Huxit lehetőségét, Karácsony azt írta: "Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni. Nem az országnak kell távoznia Európából, hanem az országot Európából kivezetni akaró hatalomnak kell távoznia." 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.