Polgári értékeket valló egyetemistáknak hirdettek 60 ezer forintos ösztöndíjat

  • narancs.hu
  • 2019. július 6.

Belpol

A programot egy Fidesz-közeli szervezet finanszírozza.

„A Fúzió Ösztöndíj Program célja, hogy a felsőoktatásban résztvevő, polgári értékeket valló fiataloknak lehetőséget adjon saját véleményük, gondolataik kifejtésére az offline és az online térben egyaránt. Olyan fiatalok pályázatát várják, akiket foglalkoztatnak a társadalmat érintő legfontosabb közéleti kérdések, problémák és azok lehetséges megoldásai” – áll a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által létrehozott ösztöndíjprogram felhívásában, amit a 444.hu szúrt ki a szoljon.hu portálon. A cikk nemcsak itt jelent meg, hanem a többi kormánykézben lévő megyei lapban is.

A program 5 hónapos időtartama alatt (ami pont beleesik az őszi önkormányzati választásokba) havi nettó 60 ezer forintot adnának az egyetemistáknak. A jelentkezés során természetesen be is kell bizonyítani, hogy a hallgatók valóban elég fideszesek-e a feladathoz. Ehhez a következő három témakör egyikéből kell írniuk egy rövid érvelést:

  • Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?
  • Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?
  • Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?

A 444.hu megjegyzi: a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítványt 2012-ben hozta létre Ágh Péter a Fidelitas elnökeként. A szervezetet  a Fidesz Lendvay utcai székházába jegyezték be.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?