Publicus: az emberek háromnegyede szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán kormánygéppel repül magánútra

  • narancs.hu
  • 2023. április 19.

Belpol

10-ből 7 ember elvárná, hogy átláthatók legyenek a kormányzat által is használt honvédségi gép üzemeltetési költségei.

A lakosság 78 százaléka tartja elfogadhatatlannak azt, hogy Orbán Viktor magáncélra használja az adófizetői pénzből üzemeltetett kormánygépet,

arányuk az ellenzéki szavazók körében 95 százalék, míg a kormánypártiak fele is elítéli az ilyen jellegű használatot – derül ki a Publicus Intézet a Népszava számára készített felméréséből.

A kutatás eredményei szerint legkevésbé Budapesten tolerálják a kormányfő közpénzből finanszírozott utazásait: míg a községekben élők 68 százaléka nem tartja ezt elfogadhatónak, addig a fővárosiak 86 százaléka nyilatkozott ily módon.

Tízből 7 ember elvárna, hogy a kormánygép üzemeltetési költségeiről folyamatosan és átláthatóan tájékoztassák a lakosságot.

Nem meglepő módon arányuk az ellenzéki szavazók körében a legnagyobb (86 százalék), őket követik a bizonytalanok (75 százalék), majd a kormánypárti szimpatizánsok (42 százalék).

A lap közlése szerint azután rendelte meg a kutatást, hogy kiderült, Orbán Viktor februári, egyiptomi látogatása után Olaszországba tett kitérőt. Mint arról lapunk is beszámolt, a kormánygép egy órára szállt le a pisai repülőtéren, mielőtt visszarepült Magyarországra, a kormányfőt pedig nem sokkal később Firenzében és Velencében is látták.

Az ügyben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tett hivatali visszaélés miatt, mert szerinte az utazás hárommillió forintos kárt okozott az államnak, ám a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk