Puritán, mint Kádár: így nyaral Orbán Viktor
halas_top_story_lead.jpg

Puritán, mint Kádár: így nyaral Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 22.

Belpol

Csak semmi felhajtás, egy visszafogott, szerény ember a mi miniszterelnökünk.

Egyre több részlet derül ki Orbán Viktor nyári vakációjáról. Havasi Bertalan sajtófőnök nem árulta el, hol nyaral a miniszterelnök, mondván, ha kiderülne, megrohannák rajongói, úgy pedig nyaralni nem lehet. Múlt héten viszont lelepleződött Orbán. Zdenko Radman étteremvezető kiposztolt egy fotót, mely azt bizonyítja, hogy Orbán az ő Lara nevű éttermében vacsorázott, a horvátországi Krk szigetén. A fotó szerint Orbánnak ízlett a vacsora, szerencsére (vagy Zdenko szerencséjére).

false

Másnapra a Blikk megtudta, hogy két gyermekével, Flórával és Gáspárral, valamint egy horvátul beszélő férfival jelent meg az étteremben, felesége és testőrök nélkül. Orbán az est folyamán paradicsomlevest, lepényhalat, tengeri durbincsot és farkassügért fogyasztott.

Na de! A keddi Blikk még további részleteket tárt fel: Orbán majdnem három hetet töltött Krk szigetén, közvetlenül a tengerparton. „Orbán Viktor nem ragaszkodik fényűző szállodához. Korábbi vakációja során Ugljan szigeten egy magánházban lakott, Mljet szigetén pedig egy háromcsillagos hotelben foglalt szobát” – mondta a lapnak Marin Skenderovic, Orbán horvát idegenvezetője. Majd hozzátette: a csillagok számánál fontosabb Orbánnak, hogy szállása közvetlenül a tengerparton legyen, szép kilátással az öblökre, a szigetekre. Láthatóan élvezi a tengert, a végeláthatatlan kék vizet. Szeret hajózni és szívesen eszik halakat, tengeri herkentyűket. (Persze, és ezt már mi tesszük hozzá, hajózni más is szeret, de még egy polgármester is kevésbé visszafogott, mint Orbán.)

Egy közülünk! Nem hiszi? Pedig de. Skenderovic azt is elmondta, volt, hogy fáradtan érkezett a kormányfő, délelőtt ledőlt napozni, aztán órákig aludt, azonban többször sportosra vette a figurát, reggelente például rendszeresen futott. Sőt: a Blikk úgy tudja, sofőrje helyett egész nyaralása alatt Orbán maga vezetett. Hát így.

Azért ne feledjük, mi történt tavaly nyáron, Horvátországban, hajókon:

Akinek a pénzét három tenger mossa - Ghaith Pharaon esete a magyar pártokkal és a horvát partokkal

Orbán Viktor elismerte, hogy személyesen is találkozott a „professzorral”, az amerikai nagykövetség nyilvánosságra hozta az ellene kiadott Interpol-körözést, a Demokratikus Koalíció pedig az FBI-t is értesíti arról, hogy „a miniszterelnök családja Ghaith Pharaonnal üzletel”. Előző cikkünk megjelenése óta felpörögtek az események, de a történetnek nincs vége.

 

Neked ajánljuk