Puzsér visszaül a tárgyalóasztalhoz

  • narancs.hu
  • 2019. április 23.

Belpol

Sajnálja, hogy eddig nem sikerült minden résztvevőt egy asztalhoz ültetni - reméli, ma új fejezet kezdődik.
Úgy tűnik, az MSZP meghátrál, felfüggeszti megosztásra és kirekesztésre épülő tárgyalási technikáját, s ma délután valamennyi ellenzéki párt és a két ellenzéki főpolgármester-jelölt részvételével leülünk tárgyalni Budapest jövőjéről és az önkormányzati választásról. – olvasható a Sétáló Budapest 2019 Facebook-oldalán.
Puzsér Róbert többek között a következőket kéri:
  • Két lista legyen - egyiken a régi baloldal, másikon a centrum jelöltjeivel. Külön indulunk, de kitérünk egymás elől. Nem akarunk összefogni az elmúlt harminc évvel, hanem józan, a választási törvény logikájából fakadó együttműködést szorgalmazunk.
  • Az előválasztás veszteseivel szemben mindössze az az elvárás, hogy lépjenek vissza, nem a győztes jelölt támogatása. Karácsony támogatása a zuglói botrány és a megállapodásunk felrúgása után finoman szólva is problémás lenne.

Alig több mint két hete jelentette be Puzsér Róbert, hogy nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat.

Kampányfőnöke, Zaránd Péter akkor azt nyilatkozta, nem tartják elfogadhatónak az ellenzéki pártok szombati bejelentését, amely szerintük az MSZP és társai megállapodása.

Akkor azt is kijelentették, addig nem hajlandóak tárgyalni Karácsonnyal, ameddig a teljes ellenzéket be nem vonják a megállapodásba. Korrekt ajánlat, korrekt megállapodás szükséges, és minden pártnak részt kell venni a koordinációban - mondta Zaránd. Emellett Puzsér Róbertnek - mint jelöltnek - is részt kellene vennie a tárgyalásokon, ahogy ezt Karácsony is teszi.

Úgy tűnik, erre készülnek ma.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.